CONTACT
HOME OVER YARA BLOG CONTACT17 January 2023
Trouwfotograaf & auteur: Yara Brouwer

Trouwen in Utrecht

De mogelijkheden van Utrecht

Als je als koppel besluit te gaan trouwen in Utrecht duurt het vast niet lang voordat je er achter komt dat deze mooie stad oneindig veel prachtige trouwlocaties herbergt. Ook aan leveranciers als bloemisten, make-up artiesten, videografen en fotografen is er in deze kunstzinnige stad geen gebrek. Aan de ene kant is dat natuurlijk geweldig: de keuze is reuze als je gaat trouwen in Utrecht; maar hoe kies je nou dé locatie en dé leveranciers die bij jullie passen, uit de enorme hoeveelheid mogelijkheden? Ik help je graag een eindje op weg, met mijn ervaringen in de bruidsbranche.

Wie is Yara?

Ik ben Yara Brouwer en als fotograaf ga ik door het leven als Yara Photography. Sinds 2013 werk ik full-time als trouwfotografe. Per jaar fotografeer ik heel wat bruiloften, zowel in Nederland als Nederlandse stellen die in het buitenland trouwen. Het allerleukste aan het fotograferen van bruiloften vind ik dat alle emoties van het leven voorbij komen. Elk bruidspaar heeft weer zijn eigen kijk op hoe ze hun bruiloft willen vieren en het is bijzonder zo dichtbij te mogen komen op zo een dag. Het voelt elke keer weer als een avontuur en het prikkelt mij onwijs om een fantastische serie neer te zetten. En zo fotografeer ik ook vaak in de stad waar ik woon, Utrecht.
De meest speciale trouwlocaties vind je in Utrecht

Trouwen in Utrecht

Trouwen in Utrecht is anders dan in andere steden. De sfeer die de oude stad met zich meebrengt is vrij en gemoedelijk. We kennen veel natuur, zelfs rond het bruisende centrum. De grachten bieden dan ook geweldige mogelijkheden voor een koppelshoot tijdens de bruiloft, met een goede afwisseling van natuur en (oude) stedelijke gebouwen. En dat alles binnen tientallen meters van enkele trouwlocaties.

Trouwlocaties in het centrum van Utrecht

In het centrum van Utrecht bevinden zich enkele unieke trouwlocaties. Zo moet ik gelijk aan Stadskasteel Oudaen denken: een eeuwenoude brouwerij die zich bevindt aan de Oudegracht, midden in het centrum van Utrecht. Iets verderop ligt The Anthony, een recentelijk gerenoveerd voormalig klooster: modern en toch sfeervol. Net iets buiten de stad ligt de Metaal Kathedraal, een unieke locatie met een kunstzinnige feel. Hoewel deze locatie niet geschikt is voor een feest met harde muziek, is het na de trouwerij maar een klein eindje naar een van de vele feestlocaties in de stad!

Trouwlocaties in de natuur

Net buiten de stad Utrecht begint een enorm natuurgebied: de Utrechtse Heuvelrug. Ook daar zijn vele trouwlocaties te vinden, zoals Landgoed Wickenburg, Buitenplaats de Bergse Bossen, Orangerie Hydepark en Camp Common Grounds. Slechts een kwartiertje met de auto vanaf Utrecht, maar stuk voor stuk unieke locaties in de bossen. Ook dát is trouwen in Utrecht.

Andere leveranciers

Naast het vinden van een trouwlocatie is er natuurlijk nog meer om over na te denken als je wil trouwen in Utrecht. Zo kan het zijn dat je zelf een weddingplanner wil betrekken, je je make-up en haar wil laten doen, de bloemstukken uniek wil laten schikken zodat het past in jouw gekozen kleurenpallet en natuurlijk een fotograaf die voor jou de unieke momenten vastlegt. Enkele leveranciers waarmee ik altijd met veel plezier werk op bruiloften in Utrecht zijn Blouming Floral Art (bloemist), Haren by Maren (make-up / haar), Lily (make-up / haar) Jippey Media (videografe).

Jullie fotograaf

Als fotograaf ken ik Utrecht op mijn duimpje. Elk unieke en fotogenieke hoekje weet ik te vinden. Bovendien help ik de bruidsparen waarvoor ik werk graag mee met het vinden van leveranciers. Mijn netwerk is enorm en als ik kan inschatten hoe jullie je bruiloft graag willen inrichten help ik jullie maar al te graag mee met het zoeken naar de passende leveranciers. Voorafgaand aan de dag plan ik vaak een of twee calls met jullie in om alle informatie, jullie wensen en de planning van de dag door te spreken. Bovendien bied ik elk bruidspaar een pre-wedding koppel fotoshoot aan, waarbij we elkaar goed leren kennen. Bij die shoot krijg ik zelfs de meest cameraschuwe mensen los! En nu jullie toch gaan trouwen in Utrecht, plan ik die extra fotoshoot graag met jullie in in de stad Utrecht, om ook de sfeer van die shoot aan te laten sluiten bij de foto's van de trouwdag.

Willen jullie meer weten over mijn beschikbaarheid en of wij een perfecte match zijn, dan hoor ik graag van jullie. Ik stuur jullie graag mijn brochure door met nog meer informatie en hopelijk leer ik jullie dan gauw kennen met alle ins en outs over jullie bruiloft!
Hoe bereid je jullie perfecte trouwdag voor?
Mijn naam is Yara Brouwer en ik ben de fotograaf achter Yara Photography. Ik schrijf de blogs op mijn website vanuit mijn passie: fotografie van de meest pure momenten op bruiloften. Door mijn jarenlange ervaring in de trouwbranche heb ik veel gezien van de invulling van een trouwdag. En die kennis deel ik héél graag met jullie in mijn logboek!

Op zoek naar de trouwfotograaf die perfect bij jullie past? Plan via deze knop vrijwillig een kennismakingsgesprek in.

Plan in
Recente blogs
Trouwen in het bos
LEES BLOG
Trouwen in Utrecht
LEES BLOG
De perfecte trouwfotograaf
Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik beantwoord alle vragen die je hebt over de bruiloft, leveranciers en waarop je moet letten bij het zoeken van jullie trouwfotograaf!Neem contact op
© 2023 YARA PHOTOGRAPHY
Deze website maakt gebruik van Cookies
Meer informatie Accepteren