CONTACT
HOME PORTFOLIO OVER YARA BLOG DESTINATION WEDDINGS CONTACT
Het onbekende opzoeken en het fotograferen van authenticiteit.
Ik ben Yara
Als kind heb ik een fascinatie gekregen voor de mensen en de wereld om mij heen. Waarom zijn mensen zoals ze zijn? Hoe voelt de sfeer aan in een groep? Wat zijn trekjes van anderen die ze misschien verborgen houden maar hen ook juist uniek maken. Ik volgde nooit trends en stond in groep 3 al voor de hele school te dansen en zingen.
Ik zocht altijd het onbekende, ook al vond ik dat ontzettend spannend
Dat is iets wat ik nog steeds niet verleerd ben. Het leren begrijpen dat het eventjes kan duren totdat alles samenvalt kwam op mijn 18de. Mijn interesse in een ander was nog steeds net zo groot als vroeger. Ik vond het heerlijk om uit te pluizen waar ieders dromen en doelen vandaan komen

Neem contact op
Een ander in het zonnetje zetten
Toen ik het fotograferen leerde kennen kwam ik erachter dat het een manier is om verbinding te maken met de personen om mij heen
Mijn verhaal in een video
Ik neem je graag mee op een korte reis door mijn carrière in de video die hier rechts staat. Hierin vertel ik je over mijn visie, mijn persoonlijke leven en mijn passie voor fotografie en leer je mij goed kennen. Wil je liever verder lezen? Scroll dan verder naar beneden!

Scroll verder
Bucketlist
Het liefste fotografeer ik over de hele wereld. Fotograferen in Marrakech of de Scandinavische landen staat op mijn bucketlist.
Persoonlijke leven
Samen met Sjoerd woon ik in Utrecht. Een fijn en warm plekje met een eigen kas in ons tuintje. Nu wonen we nog in de stad, maar onze droom is dat wij ons appartement willen verruilen voor een zelfgemaakt Tiny house midden in de natuur.

De stad en de natuur liggen ver uit elkaar, maar toch omschrijven ze mijn persoonlijkheid perfect. Want waar ik van drukte en impulsiviteit houd, ben ik soms ook graag op mezelf en in de rust. Ik geniet ervan als vrienden mij spontaan bellen voor een wandeling, maar tegelijkertijd zitten de to-do lijstjes altijd in mijn hoofd. Dit maakt wel dat het ondernemen mij perfect ligt.
Het is elke dag weer de vraag hoe het gaat verlopen en dat geeft mij een hele open blik naar de toekomst.
Doordat ik van fotografie mijn werk heb gemaakt, heb ik geleerd dat je al je dromen kunt waarmaken. Zolang je maar dicht bij je eigen gevoel blijft en jezelf weet te inspireren. Ik doe dat door veel te reizen. Een aantal keer per jaar ga ik op vakantie. Bijvoorbeeld naar 1 van de Scandinavische landen waar ik niet genoeg van kan krijgen. Dit helpt mij om te reflecteren op mijn werk, mijzelf te prikkelen en mijn creativiteit te stimuleren. Juist van het alledaagse kan ik zo genieten.

Bekijk galerijen
Mijn kijk op fotografie
Tijdens mijn reis als fotograaf heb ik geleerd dat elk persoon het verdient om zijn eigen authentieke ik te laten zien. Eerlijk te durven zijn naar een ander. Niet bang zijn om emoties of gevoel te bespreken. Door dat meer te tonen wordt de verbinding groter. Voor mij als fotografe is het een doel om anderen te inspireren om ook hun dromen na te jagen en hun mooiste leven te leven.

Het is mijn doel om het verhaal en de sfeer zo puur en kleurrijk mogelijk in beeld te brengen. Door de authentieke kleuren te laten zien van de dag zelf blijven de foto’s tijdloos. Als jullie jaren later naar de foto’s kijken zullen jullie altijd naar de foto’s kunnen blijven kijken zoals het écht was. Die echte beelden creëren we door een fijne open communicatie te hebben.


Bekijk galerijen
Persoonlijk contact
Voor mij is het verhaal pas echt compleet als ook de imperfecties worden gezien en dat de foto’s in alle opzichten de kleur van het moment uitstralen.

Persoonlijk contact is daarom heel erg belangrijk voor een krachtige reportage. Ik vind het belangrijk om tijd te investeren in iedereen die voor mijn camera staat. Hoe meer jullie kunnen zijn zoals jullie altijd zijn hoe echter de foto’s worden.


Bekijk galerijen
Favorieten
Sjoerd
Optimisme
Sjors
Buitenleven
Familie & Vrienden
Salsadansen
Sjoerd
Mijn liefdesverhaal met Sjoerd is begonnen op een bruiloft. Ik was daar als fotograaf, Sjoerd als muzikant. Na een paar maanden vriendschap kregen we een relatie. Sjoerd en ik kunnen urenlang praten over reizen en we filosoferen graag over het leven. Ook hebben we het veel over onze toekomstdromen, waarin reizen, een hond en zelfgemaakt tiny house in de natuur bovenaan de lijst staan.
Optimisme
Plezier maken en genieten zijn voor mij heel erg belangrijk in mijn leven. Ik houd ervan om grapjes te maken met mensen om mij heen en mijn leven op een positieve manier te benaderen.
Sjors
Dit beestje is mijn beste vriend! Ze zeggen dat een hond op zijn baasje lijkt en in dit geval is dat ook zeker zo. Beide trouw, lief, geduldig en een bos met krullen. ;)
Buitenleven
Omdat ik ben opgegroeid in de polder van Wilnis, ben ik gewend om tussen de natuur te leven. Ik geniet dan ook het allermeeste van een wandeling buiten. Het liefste in een mooi natuurgebied in Nederland of door de fjorden van Noorwegen.
Familie & Vrienden
Wat zijn ze belangrijk voor mij. Banden onderhouden met mensen die zo dichtbij mij staan is voor mij nummer één prioriteit in het leven. Elke dag nieuwe herinneringen maken samen, dingen ondernemen en het leven vieren. Er is niets mooiers dan dat.
Salsadansen
Ik ben dol op Spaanstalige muziek en dans. Een aantal jaar geleden durfde ik eindelijk mijn langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan om salsalessen te volgen. Nog steeds geniet ik van alle leuke feestjes en sta ik elke keer weer te stralen op de dansvloer van geluk.
Persoonlijk contact
Persoonlijk contact vind ik het allerbelangrijkste voor de fotografie die ik lever. Dat levert de mooiste en de meest eigenzinnige foto's op. Contact opnemen
© 2024 YARA PHOTOGRAPHY
Deze website maakt gebruik van Cookies
Meer informatie Accepteren
Switch to English?