Trouwfotografie
Ongedwongen momenten en kleurrijke fotografie
CONTACT
HOME PORTFOLIO OVER YARA BLOG DESTINATION WEDDINGS CONTACT
Op een bruiloft draait alles voor mij om het moment.
Verbintenis met elkaar
Bruiloften zijn voor mij de de manier van het vieren van liefde, omringd door degenen die het dichtst bij jullie staan. Het is een droom die uitkomt, waarbij het spannende moment van het uitspreken van de waarde van je partner en het delen van warme speeches het hart van de dag vormen. Het is een dag die iedereen samen brengt om de verbintenis te vieren, gevuld met lachen, dansen en emotionele momenten. Dit alles maakt bruiloften zo bijzonder, en daarom ben ik er zo dol op geworden.
Tijdens de trouwdag zelf voel ik de drang om iets waardevols bij te dragen. 
Ik begrijp dat de dag voorbij vliegt en dat het allerbelangrijkste is dat jullie elk moment volledig ervaren en omarmen. Als jullie fotograaf beschouw ik mezelf als jullie "maatje", die met jullie meegaat door elke fase van de dag. Ik zoek naar authentieke, kleurrijke en ongedwongen momenten die het verhaal van jullie liefde vertellen.

Contact opnemen
Voor mij is het verhaal pas echt compleet als ook de imperfecties worden gezien
De foto's stralen in alle opzichten de kleur van de dag uitVaak zijn het juist die onverwachte, tussenliggende momenten die de meest betekenisvolle herinneringen creëren. Tussen de strakke planning van het draaiboek liggen deze kostbare momenten verborgen, momenten waarop familie en vrienden samenkomen en samen delen in jullie geluk. Het is mijn passie en nieuwsgierigheid die me aanspoort om deze momenten vast te leggen, om het verhaal van jullie dag te vertellen zoals het echt was.
Essentie van jullie liefde en verbinding
Voor mij is het verhaal pas echt compleet als ook de imperfecties worden gezien. Ik geloof dat deze imperfecties de essentie van jullie liefde en verbinding vangen. Daarom streef ik ernaar om foto's te maken die in alle opzichten de kleur en sfeer van jullie dag weerspiegelen. Daarom vind ik het belangrijk om tijd te investeren in iedereen die voor mijn camera staat, om het verhaal zo helder en kleurrijk mogelijk in beeld te brengen. Een kennismakingsgesprek is daarom belangrijk, zodat ik jullie als individuen (en als bruidspaar) goed leer kennen. Wat is jullie verhaal en wat zijn jullie wensen van een fotograaf?
De pre-wedding fotoshoot is bedoeld om aan elkaar te wennen
Nadat we elkaar een stukje beter hebben leren kennen en hebben gekozen om de samenwerking aan te gaan, plannen we een pre-wedding koppel-fotoshoot in in Utrecht. Het is voor mij altijd leuk om te zien hoe jullie bewegen voor mijn camera. Hopelijk worden jullie hiermee ook gerust gesteld voor de bruiloft zelf. Zo hebben we al wat momentjes samen gehad en voelt het op jullie bruiloft al veel vertrouwder aan. Omdat ik het fijn vind jullie op jullie gemak te stellen komen hier ook heerlijke foto s uit die bijvoorbeeld leuk zijn om te gebruiken voor bijvoorbeeld een persoonlijke uitnodigingskaart!:)

Lees meer over mijn visie
Klimaatbewuste bruiloft op het Geofort
Pauline & Gijs

Een warm-gestylede bruiloft op een historisch forteiland in de Nieuwe Hollandse Waterlinie, vastgelegd door Yara Photography

BEKIJK DEZE BRUILOFT
Marleen & Pieter-Paul
bekijk galerij
Joris & Tessa
bekijk galerij
Lisanne & Oscar
bekijk galerij
Lotte & Dave
bekijk galerij
Lisanne & Mick
bekijk galerij
Michael & Jessica
bekijk galerij
Levi & Kirsten
bekijk galerij
Pauline & Gijs
bekijk galerij
Daan & Leonie
bekijk galerij
Ruben & Gloria
bekijk galerij
Julian & Lize
bekijk galerij
De Nieuwe Kerk
bekijk galerij
Neem contact opLees meer over mijn visie
Publicaties
Het logo van The Perfect Wedding, op de website van Yara Photography genoemd onder publicaties.Het logo van The Anti Bride, op de website van Yara Photography genoemd onder publicaties.Het logo van Harpers Bazaar, op de website van Yara Photography genoemd onder publicaties.Het logo van Girls of Honour, op de website van Yara Photography genoemd onder publicaties.
Details en investering
Ben jij opzoek naar een fotografe die...
  • Nieuwsgierig is naar jullie verhaal. Wat zijn jullie unieke trekjes? Wat doen jullie het liefste samen? Hoe meer ik van jullie weet, hoe meer ik van jullie kan begrijpen en fotograferen.
  • Focust op alles. De momenten die tijdens een bruiloft voorbij komen zijn allemaal eigenzinnig. Elk moment maakt de bruiloft tot een verhaal. Niet alleen de perfecte plaatjes.
  • 7 jaar ervaring heeft met fotografie en al meer dan 80 prachtige bruiloften heeft vastgelegd. Een ervaren fotograaf is een verhalenverteller met een lens en voorziet de kostbare momenten voordat ze plaatsvinden, zodat niets wordt gemist, van de grote vieringen tot de intieme details. Het vertrouwen in je fotograaf stelt je in staat om volledig aanwezig te zijn, elk moment te koesteren, wetende dat het vakkundig wordt gedocumenteerd.
  • Geen trends volgt. De foto's die jullie ontvangen zijn kleurrijk en helder. Precies zoals het was. Ik vind het belangrijk dat je later naar de foto's kijkt zoals je er nu naar kijkt. Tijdloze herinneringen.
Bruidsfotografie start vanaf 2350 euro voor 6 uur fotografie. Dit is inclusief een pre-wedding koppel fotoshoot in Utrecht, slide-show met al jullie hoogtepunten van de dag en een mini luxe trouwalbum met jullie allermooiste foto s (naar eigen wens uit te breiden). Willen jullie meer weten over mijn beschikbaarheid en of wij een perfecte match zijn, dan hoor ik graag van jullie. Ik stuur jullie graag mijn brochure door en hopelijk leer ik jullie dan gauw kennen met alle ins en outs over jullie bruiloft. (:


Contact opnemen
Een mooie vrouw van kleur lacht in de camera, met haar tanden bloot en haar ogen gesloten. Ze draagt een zwarte hoed. Op de voorgrond zijn witte bloemen onscherp zichtbaar. In de achtergrond zijn roze bloemen zichtbaar.
Hebben jullie al een muzikant geboekt?
Deze leuke jongen (al zeg ik het zelf) is Sjoerd, mijn vriend. Hij maakt muziek en speelt vaak op bruiloften, bijvoorbeeld tijdens de ceremonie, de borrel of het diner. Uiteraard zijn we allebei los te boeken, maar we vinden het ook geweldig om samen onze passie te beoefenen! Bekijk zijn website via onderstaande knop, om meer over hem en zijn muziek te leren. Voor ons mega bijzonder om samen te werken op zo een speciale dag.

Bekijk website
Veelgestelde vragen
Voor hoe veel uur word je meestal geboekt?
Meestal ben ik zo'n 10 tot 12 uur bezig met fotograferen op een bruiloft. Dit stelt me in staat om het volledige verhaal van de dag vast te leggen, van de intieme momenten tijdens het aankleden tot het feestelijke dansen aan het einde van de dag. De minimale tijd waarvoor ik te boeken ben is 6 uur.
Hoeveel foto's van onze bruiloft lever je af?
Bij een bruiloft lever ik rond de 40 foto's per uur af. Als je mij bijvoorbeeld voor 10 uur boekt, ontvang je een galerij met zo'n 400 foto's waar je gemakkelijk foto's kunt downloaden in hoge en lage resolutie, favorieten kunt aangeven (makkelijk voor een eventueel trouwalbum) en de foto's makkelijk kunt delen met vrienden en familie.
Hoe lang duurt het voordat we de foto's kunnen verwachten na de bruiloft?
Binnen 3 dagen na de bruiloft ontvang je al een preview met een selectie van de mooiste foto's en binnen een maand ontvang je de volledige fotoserie. 
Hoe zie je jezelf in de rol van een "maatje" tijdens het fotograferen van een bruiloft?
Doordat we vooraf al verschillende contactmomenten hebben gehad waarin ik jullie echt heb leren kennen, begrijp ik wat jullie nodig hebben op de dag van de bruiloft en kan ik hierop inspelen. Ik voel intuïtief aan wat jullie prettig vinden en als iets niet goed aanvoelt, denk ik graag mee aan oplossingen zodat het echt jullie dag wordt.
Wat is jouw favoriete aspect van het fotograferen van familie en vrienden die de dag samen met het bruidspaar beleven?
Het maken van portretten van jullie dierbaren is werkelijk een van de belangrijkste aspecten van mijn werk op jullie grote dag. Ze vormen jullie steun en zijn zo'n belangrijk deel van jullie leven. Het vastleggen van hun liefde en betrokkenheid is echt bijzonder. Tijdens de bruiloft komen deze emoties nog meer naar voren en ik zet me volledig in om die momenten vast te leggen. Mijn band met de mensen om mij heen is mij zoveel waard, en daarom voel ik een sterke drang om dit als bruidsfotograaf voor jullie te kunnen vastleggen in een prachtige fotoserie.
Hoe ga je om met bruidsparen die nerveus zijn voor de camera? Heb je tips om hen op hun gemak te stellen?
Veel bruidsparen die voor mij kiezen, willen spontane beelden in plaats van geposeerde foto's. Daarom is die vooraf geplande koppelsessie, die bij het pakket is inbegrepen, echt belangrijk. Daar leer ik jullie kennen en ontdek ik hoe jullie samen zijn. Zo kan ik me voorbereiden en op jullie bruiloftsdag voelen jullie je al vertrouwd met het proces. Dan wordt de sessie waarschijnlijk zelfs leuk om te doen!
Hoe ga je om met onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer op onze trouwdag?
Bruiloften kunnen hectisch en onvoorspelbaar zijn, maar dankzij mijn ervaring kan ik hier moeiteloos mee omgaan. Of het nu regent, de zon schijnt of er een onverwachte gast opduikt, ik ben voorbereid op alles. Bij slecht weer kunnen we bijvoorbeeld foto's maken binnen bij de locatie. Het opstellen van een plan B van tevoren is altijd verstandig om rust te behouden vóór en tijdens de bruiloft.
Heb je ooit een onverwacht moment vastgelegd dat later een van je favoriete foto's bleek te zijn?
Het draait voornamelijk om de foto's die interacties tussen mensen vastleggen. Aanrakingen, blikken, de essentie van een persoon. Deze foto's krijgen later zoveel waarde omdat ze je terugbrengen naar dat specifieke gevoel dat je deelde met die persoon.
Hoe belangrijk vind je het om samen te werken met andere leveranciers zoals een weddingplanner?
Het samenwerken met andere leveranciers is echt een pluspunt. Een weddingplanner, bijvoorbeeld, brengt veel ervaring met zich mee en neemt een stuk organisatie op de dag zelf over, waar het bruidspaar en de andere leveranciers baat bij hebben. Het zijn die kleine details die echt het verschil maken. Ik heb ook een lijst met favoriete leveranciers die ik altijd deel met mijn bruidsparen, om jullie te inspireren en te helpen bij het vinden van ervaren professionals in deze branche.
Hoe lang vóór de bruiloft kan de koppel-shoot worden gepland?
In het hoogseizoen, van mei tot en met september, plan ik geen koppelsessies. De exacte timing voor het plannen hiervan maakt verder niet uit.
Maak je ook trouwalbums?
Ik maak graag trouwalbums voor mijn bruidsparen! Een trouwalbum is een blijvende herinnering waarin je graag terugbladert. Met trots kan je de foto's laten zien aan jouw familie of vrienden en op deze manier zijn de beelden altijd dichtbij je. Het tastbare hiervan laat de bruiloft ook weer iets meer dichterbij komen.

Het trouwboek kan met leer of linnen worden gemaakt en de kleur kunnen jullie zelf bepalen. Door middel van een bijpassende bewaar-box is het trouwboek altijd veilig voor alle vieze vingers en stof en kan je er langdurig van blijven genieten.

Vind jij dat jouw trouwfoto's het waard zijn om een mooi plekje te krijgen in een kwaliteit boek? Neem contact met mij op voor meer informatie over de werkwijze en tarieven en dan kunnen wij aan de slag gaan samen om jullie prachtige herinneringen op deze manier vast te leggen :)
Neem contact op voor andere vragen
© 2024 YARA PHOTOGRAPHY
Deze website maakt gebruik van Cookies
Meer informatie Accepteren
Switch to English?