CONTACT
HOME PORTFOLIO OVER YARA BLOG DESTINATION WEDDINGS CONTACT1 juni 2023
Trouwfotograaf & auteur: Yara Brouwer

Trouwen in het bos

Wat een droom

Veel mensen dromen al van kinds af aan van een bruiloft in het bos. Want trouwen in het bos, hoe uniek en romantisch is dat?! Zeker als je zelf vaak in het bos te vinden bent of echt een buitenmens bent, is een dergelijke bruiloft iets dat bijna niet mag ontbreken. De grootste uitdaging is het vinden van de juiste locatie, omdat trouwlocaties in het bos schaars en vaak al ver van tevoren volgeboekt zijn. Hieronder geef ik je wat tips voor het vinden van jouw locatie, leveranciers en waar je aan moet denken als je wil trouwen in het bos.

Locaties in het bos

Laten we om te beginnen eens over wat trouwlocaties hebben. Voor een bruiloft in het bos zijn er twee mogelijkheden. De eerste optie is dat jullie trouwen op een erkende trouwlocatie, waar je ook officieel voor de wet kunt trouwen. Veel officiële trouwlocaties in het bos hebben hun locatie zo aangekleed dat het echt kan voelen alsof je in de natuur trouwt, een geweldig vrij gevoel. De andere optie is dat je trouwt op een plek in het bos die je zelf uitkiest en niet geregistreerd is als trouwlocatie. Beide opties hebben voor- en nadelen. We gaan eerst in op de geregistreerde locaties, de andere optie komt later in deze blog aan de orde.

Er zijn enkele grote voordelen aan trouwen in een geregistreerde locatie. Catering kan makkelijk worden gedaan, er is elektriciteit en de aankleding kan vaak ook eenvoudig worden georganiseerd. Hoe vind je nou dé perfecte trouwlocatie als je wil trouwen in het bos? Ik ben zelf erg enthousiast over locaties als de Feel Good Tent, Buitenplaats de Bergse Bossen en Landgoed Wickenburgh waar je op unieke wijze kan trouwen in het bos. Voor verdere inspiratie kan je beginnen om te lezen over locaties op websites met trouwlocaties.  
Trouwen in het bos, de droom van iedere natuurliefhebber!

Vrij in de bossen, zonder trouwlocatie

De andere optie, naast trouwen in een trouwlocatie in het bos, is trouwen op een plek die je zelf gekozen hebt. Dit ís mogelijk, maar er zijn wel wat punten waar je bij stil moet staan. Allereerst is het belangrijk om te bedenken dat je in het bos geen elektriciteit hebt. Maar hoewel dit een probleem lijkt, ga ik je gelijk wat geweldige tips geven om dit probleem op te lossen en je bruiloft in het bos he-le-maal te gek te maken!

Lampjes en lampionnen

Bedenk dat het in het bos best wel donker kan worden. Hoe mooi is het om op jouw plek in het bos omringd en verlicht te worden door honderden lampjes en lampionnen? Lampjesslingers en lampionnen bestaan er in alle kleuren, vormen en maten. Ze werken vaak op batterijen met LED verlichting. Dit is dus een geweldige stroomloze optie!

Catering in het bos

Het is natuurlijk belangrijk om je gasten te kunnen voorzien van genoeg (warm) eten en (koud) drinken, gedurende de dag. Huur daarom een goede cateraar in, bijvoorbeeld met foodtrucks! Dergelijke trucks zijn er op ingericht om op locatie te kunnen werken en vaak hebben ze zelf een oplossing voor de elektriciteit.

Optie: tenten / doeken

Ook is het belangrijk om - hoe zeer je ook hoopt van niet - te bedenken dat het in Nederland altijd kan regenen. Ook dat hoeft geen probleem te worden, al is het goed om er rekening mee te houden. Als backup optie kan je bijvoorbeeld grote festivaltents of doeken huren, die tussen de bomen gespannen kunnen worden. Die doeken kunnen ook heel veel toevoegen aan de gezelligheid en de sfeer van de plek!

Leveranciers en decoratie

Hierboven ging ik al even in op het toevoegen van lampjes en lampionnen, als decoratie van jouw trouwlocatie. Waarschijnlijk wordt je locatie op zichzelf al een prachtige plek om te trouwen in het bos. Zo'n plek heeft misschien zelfs vrij weinig extra decoratie nodig! Als je het toch graag nóg wat meer wil aankleden heb ik hier wat leuke tips voor natuurlijke decoratie.

Bloemen werken in een natuurlijke omgeving erg goed. Laat bijvoorbeeld als backdrop bij de ceremonie een groot bloemstuk maken dat blendt met de achtergrond van het bos. Ook een bohemian style wedding kan een prachtige keuze zijn in het bos, bijvoorbeeld met Perzische kleden die mooi kleuren bij je lampionnen. Decoratie kan erg veel doen voor jouw bruiloft in het bos!

De juiste trouwfotograaf

Je bent je waarschijnlijk nog aan het oriënteren voor je bruiloft. Het kan fijn zijn om alvast na te denken over de foto's die je na afloop van jouw bruiloft nog jaren gaat bekijken. Elk soort bruiloft heeft een bijpassende fotograaf nodig om de mooie omgeving en de spontane en unieke momenten vast te leggen. Als je gaat trouwen in het bos is het daarom goed om een fotograaf te betrekken die zelf ook affiniteit heeft met het bos en de schoonheid van de natuur weet te verweven in de fotoreportage van jouw bruiloft. 

Als fotograaf werk ik graag buiten. De bruiloften die ik fotografeer zijn meestal ook op een open locatie en vrijwel al mijn koppelshoots plan ik in de natuur! Wil je weten of ik bij jullie bruiloft pas? Bekijk mijn wedding galerijen, of lees meer over mijn werkwijze.

Belangrijke tips

Als je inderdaad kiest om te trouwen in het bos op een niet-erkende trouwlocatie, zijn er enkele belangrijke punten om nog aan te denken. Je kunt op een dergelijke locatie niet trouwen voor de wet. Dat kan namelijk alleen op erkende, geregistreerde trouwlocaties. Een oplossing daarvoor kan zijn om 's ochtends al voor de wet te trouwen, bijvoorbeeld op het gemeentehuis. De ceremonie kan je dan alsnog op de door jou gekozen plek doen! Bovendien is het belangrijk om je trouwfeest aan te melden bij de gemeente van het bos. Zij kunnen je dan toestemming geven voor jouw feest, je hulp bieden bij het organiseren en ook aangeven wat er wel en niet kan in het bos. Zo kan je meestal tot ongeveer middernacht in het bos veel geluid maken, maar moet het daarna stil zijn.

Een laatste tip voor trouwen in het bos: Zet goede routeaanwijzingen uit, vanaf de parkeerplaats tot de locatie. Dit kan je bijvoorbeeld met lichtjes doen. Zo hoeven gasten niet te zoeken en kunnen ze 's avonds niet verdwalen in het donker!
Recente blogs
Spontane fotografie
LEES BLOG
Bruidsfotograaf Utrecht
LEES BLOG
Vrouwelijke fotograaf
LEES BLOG


Voorbereiding op de perfecte trouwdag
Mijn naam is Yara Brouwer en ik ben de fotograaf achter Yara Photography. Ik schrijf de blogs op mijn website vanuit mijn passie: fotografie van de meest pure momenten op bruiloften. Door mijn jarenlange ervaring in de trouwbranche heb ik veel gezien van de invulling van een trouwdag. En die kennis deel ik héél graag met jullie!

Op zoek naar de trouwfotograaf die perfect bij jullie past? Plan via deze knop een een kennismakingsgesprek in.

Plan in
Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief
Wil je updates ontvangen van trouwtips, nieuwe blog posts of (win)acties?


Inschrijven


Kleurrijke, persoonlijke bruidsfotografie
Een nieuwsgierige blik naar jou met kleurrijke fotografie die tijdloos is en blijft.Bekijk portfolio


De fotografe van Yara Photography staat in een weide met margrieten. Zij decoreert een klein tafeltje dat lijkt te zijn opgedekt voor twee personen. Naast het tafeltje staat een klein opklapstoeltje. Het is lente.
Contact
Ik ben benieuwd naar al jullie ideeën over jullie bruiloft of lifestyle shoot! Wil je samenwerken of meer informatie weten?

Neem contact op
© 2024 YARA PHOTOGRAPHY
Deze website maakt gebruik van Cookies
Meer informatie Accepteren
Switch to English?